undervisning
/ Skole

Fire års kurs i Tradisjonell Kinesisk Medisin​

Dette er en grunnutdannelse i Tradisjonell Kinesisk Medisin og med vektleggelse på behandlingsformen akupunktur.

Det første året undervises det spesielt i den gamle Østens filosofi og med enkle behandlingsmåter som massasje, Qi gong li og anvendelse av moxa.

Det andre året innebærer undervisning i menneskets energetiske oppbygning. Menneskets livsenergi, Qi, som strømmer gjennom kanaler i kroppen og som vi kan møte gjennom resonatorer (akupunkturpunkter). Resonatorer  læres med de kinesiske og den norske oversettelse på punktene. Det blir også en lett innføring i anatomi og fysiologi.

Det tredje og fjerde året vil elevene få opplæring i diagnostisering, årsakssammenheng for sykdom og energetisk behandlings metoder. Mer om anatomi og fysiologi, samt vestlig sykdomslære. Her læres hvordan samhandle med pasienten. Elevene har tilgang til å gå i praksis på skolens klinikk i ukedagene. De siste året er krevende og elevene må være aktive og engasjerte. På den måten er det de som er dedikert som vil bli akupunktører med fullført studiet og diplom ved avslutningsseminaret på Tian.

Undervisningen gjennomføres med 9 helgesminarer fra september til juni. Hvert seminar koster kr 1500, og inkluderer mat og overnatting for de som har behov for dette.

Undervisning høsten 2020

10-11 Oktober