undervisning
/ Skole

Fire års kurs i Tradisjonell Kinesisk Medisin​

Dette er en grunnutdannelse i Tradisjonell Kinesisk Medisin  med vektleggelse på behandlingsformen akupunktur.

Det første året undervises det spesielt i  Østens gamle filosofi  med enkle behandlingsmåter som massasje, Qi gong li og anvendelse av moxa.

Det andre året handler undervisningen blant annet om menneskets energetiske oppbygning. Menneskets livsenergi, Qi, som strømmer gjennom kanaler i  kroppen.Denne energien kan vi påvirke blant annet gjennom  resonatorer (akupunkturpunkter). Resonatorenes navn forteller hva de skal brukes til. Derfor lærer elevene både de kinesiske navnene og de norske som er oversatt fra kinesisk.  

Det tredje og fjerde året vil elevene få opplæring i diagnostisering, årsakssammenheng for sykdom og energetiske behandlings metoder. Noe om anatomi og fysiologi, samt vestlig sykdomslære. Elevene vil også lære hvordan kommunisere med pasienten, med hovedvekt på respekt for den lidende.  Det siste året er krevende og elevene må være aktive og engasjerte. Den som virkelig føler seg kallet til å lære denne  edle kunsten å helbrede, vil etter fullført studie få tildelt et diplom. 

Undervisningen gjennomføres med 9 helgesminarer fra september til juni. Hvert seminar koster kr 1500, og inkluderer mat og overnatting for de som har behov for dette. 


Undervisning

Våren 2023: 3. og 4. klasse:

14. – 15. januar
11. – 12. februar
11. – 12. mars
15. – 16. april
13. – 14. mai
17. – 18. juni

14. – 15. januar: Tema: Forsynet, tro og kjærlighet. Seminaret er også åpent for veteraner.

 
 
 
 
 

 

VÅREN 2023: 1. Klasse:


28. -29. januar

25. -26. februar

25. -26. mars

22. -23. april

20. -21. mai

17. – 18. juni

ARGENTINSK TANGO:  Høsten 2022 skulle en av verdens beste tangoinstrultører fra Neijing Skolen i Buenas Aires til Norge og Ling for å tilby oss et vikendseminar hvor vi kan utøve denne formen for dans. Julio Marino har gjennomgått en større operasjon. Hans besøk hos oss er defor blitt utsatt.