undervisning
/ Skole

Fire års kurs i Tradisjonell Kinesisk Medisin​

Dette er en grunnutdannelse i Tradisjonell Kinesisk Medisin  med vektleggelse på behandlingsformen akupunktur.

Det første året undervises det spesielt i  Østens gamle filosofi  med enkle behandlingsmåter som massasje, Qi gong li og anvendelse av moxa.

Det andre året handler undervisningen blant annet om menneskets energetiske oppbygning. Menneskets livsenergi, Qi, som strømmer gjennom kanaler i  kroppen.Denne energien kan vi påvirke blant annet gjennom  resonatorer (akupunkturpunkter). Resonatorenes navn forteller hva de skal brukes til. Derfor lærer elevene både de kinesiske navnene og de norske som er oversatt fra kinesisk.

Det tredje og fjerde året vil elevene få opplæring i diagnostisering, årsakssammenheng for sykdom og energetiske behandlings metoder. Noe om anatomi og fysiologi, samt vestlig sykdomslære. Elevene vil også lære hvordan kommunisere med pasienten, med hovedvekt på respekt for den lidende.  Det siste året er krevende og elevene må være aktive og engasjerte. Den som virkelig føler seg kallet til å lære denne  edle kunsten å helbrede, vil etter fullført studie få tildelt et diplom.

Undervisningen gjennomføres med 10 helgesminarer fra september til juni. Hvert seminar koster kr 1500, og inkluderer mat og overnatting for de som har behov for dette

Våren 2024: 2. og 4. klasse:

20. – 21 januar
17. – 18. februar
16. – 17. mars
13. – 14. april
11. – 12. mai

Våren  2024 1.klasse

13. – 14. januar

10. – 11. februar

9. – 10. mars

20. – 21. april

1. – 2. juni

Vi begynner med Qi gong Li en ettermiddag per måned. Øvelsene vil være nye for hver måned og i samsvar med månedens kapittel i Iching.Dette vil være til stor nytte for personen selv og dens omgivelser. Det forutsettes at elevene i mellomtiden gjør sine øvelser. Pris per elev per gang vil være kr 400,- inklusiv behandling kl 18 for de som har behov. Dette kurset vil være åpen for alle som er interessert. Ta kontakt over telefon 90952213 om du er interessert.

NESTE TIME BLIR TIRSDAG 30 2024 KLOKKEN 17 PÅ LING, kroerveien 70 i Ås.  ÅPENT FOR ALLE SOM ER INTERESSERT ELLER NYSKJERRIG  PÅ Å UTVIKLE KUNSTEN Å LEVE.

Sommerseminarene på Tian finner du på Aktuelt.

Har du lyst å lære å utrykk deg selv gjennom dans?

Marianne har 10 års erfaring med forskjellige dansestiler, og kan hjelpe deg til å finne din stil. Første kurskveld blir lørdag 27. april klokken 16 på Ling, kroerveien 70 i Ås. Åpent for ALLE. Pris per kurs er kr 500,-.

Påmelding til telefon 90952213 eller 92171653